Skip links
Inhoud

Nieuws

Nieuws

De bekende kromme vrucht

Periode 1 2017_web_seizoensfruitmaandag 24 april 2017 07:00 Een gezond tussendoortje, maar ook de banaan kan op vele manieren bereid en verwerkt worden. Misschien wel de bekendste vrucht, onder andere vanwege zijn natuurlijke kromming. Dit komt omdat ze ... lees verder
Labels

Ananas

Periode 1 2017_web_ananasmaandag 10 april 2017 07:00 Ananas is fris zoetzuur van smaak en heeft kenmerkend geel, sappig vruchtvlees. De ananas kan je het beste in de lengte halveren, waarna je van elke helft de harde in het midden verwijdert. Snijd ... lees verder
Labels

De koningin der groente

Periode 1 2017_web_aspergesmaandag 03 april 2017 07:00 De koningin der groente. De asperge staat bekend als een culinaire delicatesse. Met diverse uitstekende voedingseigenschappen zijn asperges goed voor je hersenen, de bloedstolling en je botopbouw.... lees verder
Labels

Kwetsbare groente

Periode 1 2017_web_andijviemaandag 20 maart 2017 07:00 Andijvie is rauw en gekookt lekker maar is wel kwetsbaar. Eet de groente snel na aankoop op. Bewaar het in de koelkast, dan is het enkele dagen houdbaar. Bij voorkeur in een plastic zak met ... lees verder
Labels

Spinazie voor kracht en energie

Periode 1 2017_web_seizoensgroentenmaandag 06 maart 2017 07:00 Popeye werd er enorm sterk van: spinazie. En ergens klopt dat ook, want spinazie bevat foliumzuur en ijzer. En deze voedingsstoffen helpen bij het vrijmaken en vervoeren van energie. En de ... lees verder
Labels

Wortels; ontzettend gezond en lekker!

Periode 1 2017_web_wortelsmaandag 20 februari 2017 07:00 Zowel rauw als gekookt erg lekker, maar ook om te roerbakken en te wokken. Zit boordevol bètacaroteen, wat omgezet wordt in vitamina A na consumptie. En die vitamine helpt bij je gezichtsvermogen ... lees verder
Labels

Kiwi

Periode 1 2017_Kiwi_zonder tekstmaandag 13 februari 2017 07:00 Van oorsprong Chinees en door de Nieuw-Zeelanders 'kiwi' genoemd. Eigenlijk heette het ooit ‘Chinese kruisbes’. Onrijpe kiwi's kan je het best bewaren op de fruitschaal, rijpe zijn enkele dagen ... lees verder
Labels

Variëren met bloemkool

Periode 1 2017_web_seizoensgroentenmaandag 06 februari 2017 07:00 Bloemkool wordt vaak gegeten bij de traditionele gehaktbal, maar is ook erg lekker in de wok. Met veel voedingsvezels helpt bloemkool bij de spijsvertering en zorgt het voor een goede opname van ... lees verder
Labels





Snelkoppelingen