Skip links
Inhoud

Beste Groenteman van Nederland

Beste Groenteman van Nederland

Sinds 2003 doet Het Fruitpaleis al mee met de verkiezing Beste Groenteman van Nederland. En sindsdien hebben we al heel vaak in de finale gestaan, oftewel de beste 3 van heel Nederland! Dat is ook ons doel, gewoon elk jaar weer tot de 3 beste behoren. In 2003, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 en 2013 stonden we in de finale. En in 2010 kwam eindelijk de bekroning op ons werk, we werden de Beste Groenteman van Nederland 2010/2011. En nu in 2013 zijn we weer de Beste Ambulante Groenteman van Nederland 2013/2014 geworden!
De verkiezing
De verkiezing bestaat uit meerdere onderdelen. Allereerst komt de mystery shopper langs, dit is een onbekend persoon van een gespecialiseerd bedrijf, die als klant langskomt. Vervolgens maakt de mystery shopper een uitgebreid rapport op, alles wordt beoordeeld: van hoe vlot en vriendelijk ze werd geholpen tot aan hoe de service was. 
Zit je bij de top 10 van Nederland, dan komt er nog een mystery shopper langs en maakt ook een eigen rapport.
Zit je dan nog in de race, dan komt de vakjury langs. Dat zijn de mensen die al jarenlang in het vak zitten en zich al lang bewezen hebben. En deze mensen maken ook een eigen beoordeling over het gehele bedrijf en kijken nog verder dan de mystery shopper. Zij kijken weer naar de volgende punten:
  • uitstraling van de kraam
  • producten
  • kwaliteit
  • personeelsbeleid
  • marketing
  • financieel beleid
  • innovatie
Als je dit allemaal overleeft en dan behoor je tot de laatste 3 van Nederland en sta je in de finale! En dan begint de stress pas echt, want dan beland je in de vakwedstrijden. Dat zijn 3 opdrachten die je live uitvoert op het podium op de beurs onder begeleiding van Rudolph van Veen, Ramon Beuk, Paul de Leeuw of een andere bekende presentator, terwijl iedereen toe kijkt.
Ben je hier ook de beste, dan ben je de Beste Groenteman van Nederland.

Snelkoppelingen